Kemudahan Virus Buster Nano Spray di Malakat Mall

0
2225
Mohd. Fadzil menunjukkan persiapan penyediaan perkhidmatan Virus Buster Nano Spray di pintu masuk utama Malakat Mall.

Oleh NURUL FIRDAUS KHAIRI

RAUDHAH CITY – Malakat Mall bakal menjadi pusat beli belah pertama menyediakan perkhidmatan Virus Buster Nano Spray di pintu masuk utama bermula petang ini.

Pengasasnya, Mohd. Fadzil Hashim berkata, teknologi itu merupakan inovasi ciptaan Zull Design yang dibawa oleh Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM). Datuk Nadzim Johan ke Malakat Mall.

Menurutnya, sebuah mesin berteknologi tinggi diletakkan di pintu masuk sebagai langkah pencegahan mengawal penularan virus dalam kalangan pelanggan yang memasuki premis itu.

“Ini merupakan projek pertama di sini dan boleh dipindahkan ke lokasi lain. Pada masa sama sistem ini juga telah dipraktikkan di China.

“Usaha kita adalah mahu memastikan pelanggan yang masuk ke premis kita dilindungi,” katanya.

Mohd. Fadzil berkata, penggunaan Virus Buster Nano Spray bergerak ini akan diedarkan melalui koperasi.

Jelasnya, pencipta produk inovasi itu seorang yang kreatif kerana menghasilkan pelbagai teknologi terkini.

“Insya-Allah kita diberi peluang untuk menjadi perintis pertama dan berharap pelanggan Malakat Mall terutama Raudhah Grocer sentiasa rasa selamat ketika membeli barangan harian sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Bagaimanapun penggunaan produk inovasi itu akan diuji secara rasmi pada petang ini sebagai langkah pencegahan awal sebrlum memasuki pusat beli belah kami,” katanya.

Beliau turut memberitahu, Malakat Delivery yang sebelum ini berdepan dengan sekatan jalan raya masih meneruskan penghantaran barangan.

Katanya lagi, buat masa ini pihaknya terpaksa mengecilkan kawasan penghantaran namun pesanan yang dibuat sebelum ini masih tetap dihantar.

“Kami harap pelanggan bersabar dan memahami walaupun kami dibenarkan bergerak melakukan penghantaran namun terpaksa berdepan dengan sekatan jalan raya yang terpaksa mengambil masa,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here