Covid-19: Rakyat Malaysia meninggal dunia di Qatar

0
339

Allahyarham Tengku Endut Tengku Jusoh

CYBERJAYA – Seorang rakyat Malaysia yang bekerja di Qatar meningal dunia semalam dipercayai akibat jangkitan Covid-19.

Berita sedih itu dikongsikan oleh Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar di akaun Facebook miliknya.

“Menerima berita mendukacitakan apabila rakyat Malaysia yang berasal dari Besut, Terengganu meninggal dunia di Qatar akibat Covid-19.

“Takziah diucapkan kepada seluruh ahli keluarga Allahyarham Tengku Endut Tengku Jusoh atas kehilangan ini.

“Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya serta memberikan ketabahan kepada ahli keluarganya. Al- Fatihah,” katanya.

Dalam pada itu, Ahmad Samsuri berkata, Allahyarham pernah bertugas sebagai jurutera di Malaysian Airlines System (MAS) sebelum menyertai Qatar Airways.

Sementara itu, Kedutaan Besar Malaysia di Qatar turut mengesahkan perkara terbabit menerusi akaun Facebook rasminya.

“Kehadapan seluruh rakyat Malaysia di Qatar, dukacita dimaklumkan bahawa pihak kedutaan dimaklumkan oleh pihak hospital bahawa Allahyarham Tengku Endut Tengku Jusoh telah pulang ke rahmatullah pukul 11.05 pagi bertempat di Hamad Medical Centre, Doha, Qatar.

“Kedutaan Besar Malaysia mengucapkan salam takziah kepada keluarga Allahyarham dan semoga keluarga Allahyarham dikurniakan ketabahan hati.

“Bersama-samalah kita doakan semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan mereka yang beriman,” katanya.-MT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here