FAMA, Shopee lancar jualan durian dalam talian pertama di Malaysia

0
351
14843811 – close up of peeled durian isolated on white background

KUALA LUMPUR – Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) dan platform e-dagang, Shopee buat julung kalinya bekerjasama memasarkan durian secara dalam talian atau ‘Durian E-Fiesta’ bermula hari ini sehingga 19 Julai ini.

Ketua Pengarah FAMA Datuk Zainal Abidin Yang Razalli berkata, penggemar durian kini berpeluang memilih pelbagai jenis durian seperti Musang King, Udang Merah, D24, Hor Lor, Kampung dan sebagainya menerusi pembelian dalam talian pertama di Malaysia itu.

Sebagai dorongan untuk transformasi perniagaan, FAMA dan Shopee akan memberi sokongan kepada peniaga durian melalui pembiayaan baucar potongan harga RM5 dan RM20 dengan perbelanjaan minimum yang ditetapkan serta pelbagai lagi tawaran menarik.

“Selain itu, pengguna juga dapat menikmati Musang King di jualan kilat ‘Shocking Sale’ pada harga RM10 sahaja ketika berlangsungnya Durian E-Fiesta,” katanya memetik laporan Bernama.

Sementara itu, Pengarah Urusan Serantau Shopee, Ian Ho berkata, mengambil kira pengguna yang mungkin kurang menggemari buah itu, Durian E-Fiesta turut memasarkan buah-buahan tempatan yang lain seperti manggis, mangga, nanas dan banyak lagi pada kempen berkenaan.

Edisi pertama kempen ini terhad di Lembah Klang sahaja bagi menjamin kesegaran buah-buahan dan penghantaran akan dilakukan pada hari berikutnya selepas pesanan dibuat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here