Wanita nyaris maut kenderaan dihempap besi pembinaan

0
243
Besi menara kren yang menimpa kenderaan mangsa di Jalan SS2/24, Petaling Jaya, semalam.

KUALA LUMPUR – Selepas kejadian kepingan konkrit jatuh menimpa kereta pengguna Lebuhraya Sungai Besi-Ulu Klang, seorang lagi wanita nyaris maut selepas kenderaan dipandunya dihempap besi┬ámenara kren di Jalan SS2/24, Petaling Jaya, petang semalam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, dalam kejadian pada 5.45 petang itu, mangsa berusia 25 tahun yang memandu kereta jenis Perodua Myvi dalam perjalanan pulang ke rumahnya.

“Ketika melalui tempat kejadian, tiba-tiba muatan besi menara kren dari sebuah treler jatuh menimpa kenderaan mangsa.

“Akibat kejadian itu, bumbung, cermin hadapan dan beberapa bahagian lain kereta itu rosak namun mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan,” katanya dalam satu kenyataan. 

Nik Ezanee berkata, kemalangan berpunca daripada bahagian hadapan treler yang membawa bahan muatan menara kren tersangkut pada kabel telefon menyebabkan dua tiang telefon tumbang di Jalan SS2/24.

Menurutnya, mangsa telah membuat laporan polis manakala pemandu treler belum tampil membuat laporan setakat ini.

“Anggota polis bergegas ke lokasi kejadian untuk memberi bantuan awal kepada mangsa dan mengawal keadaan lalu lintas yang pada ketika itu sesak teruk.

“Kertas siasatan dibuka di bawah Peraturan 19 Kaedah Lalulintas 166/59 kerana muatan yang dibawa atas kenderaan jatuh dan mengakibatkan kemalangan,” katanya. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here