Lebih 98 peratus pekerja Malakat Mall Masjid Tanah anak tempatan

0
390
Coach Fadzil (tengah) sedang berbincang mengenai pembukaan Malakat Mall Masjid Tanah yang dijadualkan pada 13 Mac ini

MASJID TANAH – Pembukaan pusat beli belah Malakat Mall di sini telah membuka peluang pekerjaan kepada lebih 70 anak tempatan di sekitar kawasan Masjid Tanah, sekali gus ia dapat memberi manfaat kepada masyarakat setempat.

Pengasas Malakat Mall, Mohd Fadzil Hashim berkata, lebih membanggakan apabila lebih 90 peratus pekerja merupakan tenaga muda yang berusia di bawah 30 tahun.

“Baru-baru ini ketika saya ke sini, saya dimaklumkan sebanyak 98 peratus pekerja ialah orang Masjid Tanah sendiri, dan kita ada lebih 70 pekerja yang mana semua anak Melaka.

“Anak-anak muda ini ialah 90 peratus adalah di bawah umur 30 tahun yng mana dengan perkembangan Malakat Mall di sini ia akan memberikan manfaat kepada masayarakat setempat. Ini yang kita nak, iaitu supaya masyarakat setempat dapat manfaat dahulu,” katanya kepada Malakat Tribune.

Hari ini merupakan hari pembukaan pusat beli belah Malakat Mall Masjid Tanah iaitu cawangan kedua Malakat Mall.

Malakat Mall Masjid Tanah

Lebih menarik pembukaan Malakat Mall di sini mengambil sempena hari ulang tahun pertama pembukaan Malakat Mall di Cyberjaya.

Mengulas lanjut, katanya, keberadaan Malakat Mall di kawasan tersebut ialah menggunakan konsep beli sama kita, jual sama kita dan bantu sama kita.

Sehubungan itu, Mohd Fadzil yang lebih dikenali sebagai Coach Fadzil meminta penduduk sekitar menyokong Malakat Mall dengan berpindah belanja ke pusat beli belah itu atau menjadi ahli Kelab Malakat.

Selain itu, katanya, orang ramai juga boleh menjadi pemilik bersama Malakat Mall dengan mendaftar sebagai ahli Koperasi Pembangunan Pengguna Islam Malaysia (KoPPIM).-MT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here