Mufti Perak positif Covid-19

0
90
Dr Harussani Zakaria

IPOH – Mufti Perak, Tan Sri Dr Harussani Zakaria, disahkan positif Covid-19 dan kini masih dalam rawatan di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini.

Timbalan Mufti Perak, Datuk Zamri Hashim mengesahkan perkara itu, selain meminta agar semua pihak mendoakan kesembuhan Harussani

“Tan Sri (Harussani) masih menerima rawatan di HRPB. Mohon doa dari semua.

“Saya hanya boleh sahkan beliau masih dirawat di HRPB. Berkenaan (dakwaan) beliau memerlukan bantuan oksigen dan sebagainya, (maka) itu perlu dirujuk kepada ahli keluarganya,” katanya seperti dilaporkan Berita Harian.

Beliau berkata demikian sewaktu diminta maklum balas mengenai mesej yang viral menerusi WhatsApp berkenaan Harussani yang dijangkiti wabak itu.

Mesej itu antara lain menyatakan Harussani disahkan positif Covid-19 sejak 11 Mei lalu dan memerlukan bantuan oksigen untuk bernafas, namun dalam keadaan beliau masih sedar.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Titi Serong, Hasnul Zulkarnain Abd Munaim, melalui hantaran di Facebook beliau pada 12 Mei lalu turut memuat naik mengenai keadaan Harussani.

“Saya mendapat maklumat Sahibus Samahah Tan Sri Harussani Zakaria, Mufti Perak Darul Ridzuan dan isteri beliau positif Covid-19, sedang menerima rawatan di Hospital Permaisuri Raja Bainun Ipoh.

“Sama-sana kita berdoa agar ALLAH pelihara kedua-dua insan yang kita kasihi ini,” tulisnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here