Aston Martin keluarkan kenderaan edisi terhad bertemakan JDT

0
310

Aston Martin Racing Asia jalin kerjasama dengan Kelab Bolasepak JDT

CYBERJAYA – Kejayaan kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam kancah bola sepak tempatan dan rantau ini terus mendapat perhatian apabila jenama kereta terkemuka dunia, Aston Martin Racing Asia mengumumkan kerjasama, hari ini.

Menerusi kerjasama itu akan menyaksikan Aston Martin mengeluarkan rekaan edisi terhad bertema JDT untuk rangkaian kereta mereka yang akan dijual oleh kelab tersebut.

“Kami berbangga serta gembira dapat mencapai persetujuan dengan Ibu Pejabat jenama tersebut yang berpusat di United Kingdom dan pejabat Asia.

“Kerjasama dengan syarikat permotoran British ini bukan sahaja memberikan nilai kewangan kepada JDT, tetapi juga membuka peluang kepada JDT, Johor dan Aston Martin Racing bekerjasama dalam pelbagai bidang untuk tahun-tahun yang akan datang,” kata kelab itu dlam satu kenyataan hari ini.

Aston Martin Racing Asia jalin kerjasama dengan Kelab Bolasepak JDT

Aston Martin Racing Asia jalin kerjasama dengan Kelab Bolasepak JDT

Kerjasama ini juga boleh digambarkan sebagai kerjasama antara juara dalam bidang masing-masing dengan JDT selaku juara Liga Super tujuh kali berturut-turut manakala Aston Martin pula adalah juara perlumbaan Le Mans Endurance 2020.

Aston Martin Racing Asia jalin kerjasama dengan Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim.

JDT adalah juara di padang dengan kejayaan yang konsisten dan mendominasi tajuk-tajuk berita di luar padang dengan infrastruktur berkelas dunia, kekuatan jenama serta hubungan dengan kelab terkemuka antarabangsa, individu, organisasi dan entiti perniagaan.

Aston Martin Racing Asia jalin kerjasama dengan Kelab Bolasepak JDT

“Aston Martin Racing pula merupakan salah satu jenama antarabangsa yang bekerjasama dengan Harimau Selatan. Antara jenama terkemuka antarabangsa lain yang menjadi penaja dan rakan strategik termasuk UNICEF, Nike, Hublot, Subway, F&N, SWAG EV dan banyak lagi.

“Kerjasama dengan jenama-jenama antarabangsa ini juga menunjukkan peningkatan jenama kelab yang hebat dan kukuh sama ada di peringkat domestik mahupun antarabangsa sejak JDT ditubuhkan oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim pada 2013,” ujarnya.-MT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here