Beregu China sahkan tiket perlawanan separuh akhir bertemu Malaysia esok

0
275
Li Jun Hui dan Liu Yu Chen berjaya menempah tiket ke perlawanan separuh akhir untuk bertemu dengan pasangan dari Malaysia esok.

TOKYO – Beregu lelaki pilihan ketiga temasya Sukan Olimpik Tokyo 2020, Li Jun Hui dan Liu Yu Chen berjaya menempah tiket ke perlawanan separuh akhir untuk bertemu dengan pasangan dari Malaysia esok.

Dalam perlawanan peringkat suku akhir sebentar tadi, pasangan dari China itu menundukkan beregu dari Denmark, Kim Astrup dan Anders Skaarup Rasmussen dengan tiga set 12-21, 21-14, 21-19.

Pasangan beregu dari China itu tidak diberikan laluan mudah oleh pasangan Denmark apabila tewas dalam set pertama dengan 12-21 sebelum berjaya bangkit semula dalam set kedua.

Bagaimanapun, dalam set ketiga kedua-dua pasangan beregu berkenaan saling memberi tekanan sehingga ke akhir set sebelum pasangan China itu memenangi perlawanan dengan keputusan 21-19.

Kemenangan itu membolehkan pasangan dari China itu bertemu dengan Aaron Chia-Soh Wooi Yik yang berjaya menundukkan pilihan nombor satu kejohanan, Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo dalam aksi suku akhir sebentar tadi.

Kedua-dua pasangan itu dijadualkan bertemu esok kira-kira pukul 2.30 petang untuk menempah slot ke pusingan akhir acara beregu lelaki sekali gus merebut pingat emas untuk kali pertama buat mereka.-MT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here