Takiyuddin tawar diri letak jawatan?

0
1645
Takiyuddin Hassan

CYBERJAYA – Datuk Seri Takiyuddin Hassan hari ini didakwa menawarkan diri untuk melepaskannya jawatannya sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang).

Perkara itu adalah usulan kenyataan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah yang menzahirkan rasa dukacita terhadap pengumuman pembatalan Ordinan Darurat oleh Takiyuddin di Parlimen pada 26 Julai lalu, sedangkan Seri Paduka Baginda belum memperkenankannya.

Memetik sumber dalaman Pas yang dipetik Suara TV, Takiyuddin yang juga Setiausaha Agung Pas memaklumkan hasrat tersebut kepada presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Bagaimanapun, beliau diminta merujuk keputusan untuk melepaskan jawatan tersebut kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin terlebih dahulu.

Sementara itu, sidang khas Dewan Rakyat pada Khamis ditangguhkan sehingga jam 5.15 petang kerana semua ahli Parlimen diarahkan membuat ujian calit berikutan dua kes positif Covid-19 dilaporkan berlaku di Parlimen.

Kediaman rasmi Muhyiddin sejak 1 tengah hari Khamis juga menjadi tumpuan petugas media.

Beberapa kenderaan membawa menteri dan Peguam Negara memasuki pekarangan kediaman Muhyiddin kira-kira jam 1.30 tengah hari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here