Khaled Norden letak jawatan sebagai Pengerusi Bukan Bebas Bukan Eksekutif Boustead Holdings

0
254

Datuk Seri Mohamed Khaled Norden

CYBERJAYA – Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Norden meletak jawatan sebagai Pengerusi Bukan Bebas Bukan Eksekutif Boustead Holdings Berhad berkuat kuasa esok.

Beliau berkata, keputusan itu diambil selepas UMNO membuat ketetapan untuk menarik sokongan kepada Perdana Menteri dan kerajaan Perikatan Nasional (PN).

“Saya dengan ini mengumumkan peletakan jawatan saya selaku Pengerusi Bukan Bebas Bukan Eksekutif Boustead Holdings Berhad berkuatkuasa Khamis, 5 Ogos 2021.

“Ini sebagai mengambil tanggungjawab saya selaku ahli parti yang akan terus akur dan hormat dengan sebarang keputusan serta ketetapan parti,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam pada itu, Mohamed Khaled turut mengucapkan terima kasih kepada ahli-ahli lembaga pengarah dan pihak pengurusan Boustead Holdings Berhad yang telah memberi komitmen dan kerjasama yang sangat baik sepanjang perkhidmatannya sejak sejak Mei tahun lalu.

Mohamed Khaled berkata, beliau juga yakin dan percaya syarikat kini berada di landasan yang tepat untuk terus berperanan dalam menyumbang kepada pembangunan ekonomi negara, khususnya dalam memastikan pulangan berterusan kepada pemegang saham utama iaitu tabung persaraan tentera, Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT).-MT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here