MITEC dibuka semula untuk penganjuran aktiviti perniagaan

0
26
MITEC

KUALA LUMPUR- Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC) membuka kembali segala kemudahannya kepada sektor perniagaan di negara ini untuk menganjurkan pelbagai acara bagi berhubung semula dengan semua rangkaian vendor dan pelanggan.

Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif MITEC, Mala Dorasamy berkata, pembukaan semula sektor perniagaan menjadi penyumbang utama ekonomi negara dengan pendapatan RM9.2 bilion yang dicatatkan pada 2019 dan ia menjadi pertanda baik bagi PKS dan ekonomi negara. 

“Ketika kami membuka kembali pusat kami, keselamatan semua pelanggan adalah keutamaan kami. Semua staf di MITEC diberi vaksin sepenuhnya dan akan memastikan pematuhan ketat terhadap SOP seperti yang ditentukan oleh Pemerintah dalam pelaksanaan semua acara.

“Memahami landskap perniagaan Malaysia yang berubah-ubah dan keperluan untuk penciptaan nilai, MITEC memperkenalkan platform dan ruang bekerjasama Zon Perdagangan Pintar (STZ), program inkubator dengan kemudahan yang merangkumi faedah untuk perniagaan berkumpul serta membantu dalam menuai potensi baru  petunjuk perdagangan. 

“Kami bersedia untuk membantu dengan menyediakan ruang kerja premium sebagai penyelesaian untuk membantu pembangunan semula perniagaan dan berhubung kembali dengan pasaran,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurut Mala, MITEC diposisikan dalam mod transformasi yang disempurnakan, merangkumi visi untuk menjadi hos  pelabagai acara melibatkan perniagaan tempatan dan antarabangsa dengan perkhidmatan dan produk yang unik. 

“MITEC Berjaya dilihat sebagai tempat pameran antarabangsa, pusat ini bergerak dengan berkesan ke arah pusat perdagangan, konvensyen, pameran dan acara serbaguna antarabangsa,” katanya.

Sebelum ini MITEC telah menjadi lokasi penganjuran pelbagai acara yang besar dan terkemuka seperti Sukan SEA 2017, Pameran dan Persidangan Asia Perkhidmatan Pertahanan 2018, Sidang Kemuncak Halal Global 2019, SEMICON  Asia Tenggara 2019, ASEAN Super 8, POWERGen Asia 2019, Pesta Perabot Antarabangsa Malaysia, Konvensyen Air Antarabangsa Malaysia 2019, Pameran Halal Antarabangsa Malaysia (MIHAS) 2019, TCE Baby Expo 2020 dan banyak lagi.

Dalam pada itu kata Mala, dengan pembukaan semula Acara Perniagaan, pihaknya berharap dapat menyambut kembali semua persidangan dan pameran sekali gus menyumbang dalam memperkukuhkan PKS.

“Untuk makluman, MITEC telah mencipta peluang pekerjaan untuk lebih 100,000 orang sejak awal penubuhannya lagi,” katanya.

Sebelum ini katanya, MITEC telah bekerjasama dengan Kementerian Sains, Teknologi & Inovasi (MOSTI) dan berjaya menjadi PPV mega yang mengendalikan lebih daripada 12,000 orang untuk vaksinasi setiap hari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here