Aset Muhammad Sajjad dilelong esok

0
276
Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman

CYBERJAYA –  Aset usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman yang disita dua minggu lalu, bakal dilelong pada pukul 10.30 pagi esok di 

Berdasarkan perisytiharan jualan yang dikeluarkan oleh Mahkamah Tinggi pada 8 Disember lalu, lelongan awam itu akan dilaksanakan di rumah Muhammad Sajjad beralamat di premis No 2, Jalan Polo 10/3, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Nurul Hafidzah Hassan dan Zeti Zukifili dari firma guaman NHA Advocates & Solicitors iaitu peguam kepada plaintif, OWA Resources Sdn Bhd berkata, pihak defendan tidak membuat pembayaran selepas writ penyitaan dan penjualan ditampal di premis Muhammad Sajjad pada 14 Disember lalu.

“Maka, mahkamah meluluskan permohonan plaintif agar semua barang yang disita supaya dilelong esok,” kata dalam kenyataan bersama hari ini.

Nurwati Hussin, 41, dan Mohamed Syakir Hussin, 32, dari OWA Resources iaitu bekas stokis utama perniagaan bengkung milik Muhammad Sajjad cuba mendapatkan semula wang mereka selepas pampasan sebanyak RM200,000 gagal dibayar usahawan itu.

Lelongan aset berkenaan adalah cara penyelesaian bagi menebus pampasan yang perlu dibayar oleh defendan.

Nurwati dan Muhammad Syakir bersyukur kerana nama mereka sudah dibersihkan dan diberi peluang menetapkan kebenaran berhubung apa sebenarnya berlaku.

Mereka turut lega apabila pembohongan dan fitnah yang dilemparkan Muhammad Sajjad kini diketahui semua dan hanya satu helah melalui manipulasi fakta.

Kedua-dua plaintif menegaskan tidak pernah memfitnah Muhammad Sajjad, sebaliknya mereka menjadi mangsa fitnah.

“Keputusan mahkamah adalah testimoni yang sistem perundangan negara bersetuju dengan hujahan dan bukti yang dibentang pihak plaintif,” kata Nurul Hafidzah.

Orang ramai yang ingin membeli senarai barang dilelong boleh mengunjungi alamat dinyatakan esok.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here