Semangat dan komitmen Zii Jia terhadap badminton negara masih teguh

0
16
Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu mengadakn pertemuan dengan Lee Zii Jia hari ini.

CYBERJAYA- Semagat dan komitmen Lee Zii Jia terhadap sukan badminton negara masih teguh, kata Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu.

Ahmad Faizal berkata, beliau sempat berjumpa pemain perseorangan badminton negara itu hari ini bagi mendengar sendiri kemelut yang melandanya ketika ini.

“Saya berpeluang untuk bertemu dengan Lee Zii Jia pada hari ini dan mendengar sendiri pandangan beliau, apa yang pasti semangat serta komitmen Zii Jia terhadap sukan badminton negara masih teguh.

“Selagi kita semua berada di halaman yang sama dalam isu kepentingan negara, Malaysia mampu bergerak ke hadapan sebagai sebuah negara yang teguh,” ujarnya di laman Twitter sebentar tadi.

Sebelum ini, Faizal mendedahkan terdapat beberapa cadangan untuk menyelesaikan konflik antara pemain perseorangan badminton negara itu dan Persatuan Badminton Malaysia (BAM).

Bagaimanapun, katanya, adalah tidak manis untuk beliau berkongsi cadangan itu sebelum mengadakan pertemuan dengan kedua-dua belah pihak.

Sebelum ini, BAM memutuskan untuk tidak mendaftarkan Zii Jia yang juga Juara Seluruh England 2021 menyertai mana-mana kejohanan antarabangsa selama dua tahun berkuatkuasa 18 Januari lalu.

Ia susulan keputusan pemain nombor tujuh dunia itu untuk meninggalkan BAM bagi bergerak secara profesional.-MT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here