47 kawasan di Petaling alami gangguan bekalan air selama 24 jam

0
113
GAMBAR HIASAN

CYBERJAYA – Sebanyak 47 kawasan di wilayah Petaling mengalami gangguan bekalan air berjadual selama 24 jam bermula hari ini.

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam satu kenyataan hari ini berkata, gangguan berkenaan adalah susulan kerja-kerja penambahbaikan sistem bekalan air di Kolam Air Bukit Dengkil yang dimulakan pada pukul 9 pagi tadi dan dijangka pulih sepenuhnya pada pukul 9 pagi esok.

“Tempoh masa gangguan dan pemulihan bekalan air di kawasan-kawasan yang terjejas adalah berbeza bergantung kepada jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan bekalan air,” katanya.

Menurut Air Selangor, pihaknya akan menggerakkan lori tangki air ke kawasan terjejas dengan memberikan keutamaan kepada premis kritikal seperti hospital, pusat dialisis dan upacara pengebumian.

Bagi pelanggan komersial pula, pembelian air menggunakan lori tangki air dibuka di stesen pengisian air setempat dan pembayaran boleh dibuat di Jalan TPP 5/17, Taman Perindustrian Puchong.

“Pengguna juga boleh mendapatkan maklumat berhubung gangguan bekalan air berjadual ini dari semasa ke semasa menerusi saluran komunikasi rasmi kami seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300.

“Sebarang pertanyaan dan aduan boleh diajukan kepada Help Centre di laman sesawang www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor,” kata kenyataan itu lagi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here