Pemandu Alza langgar lampu isyarat, potong double line dicari polis

0
50

REMBAU – Polis sedang mengesan pemandu kenderaan pelbagai guna (MPV) Perodua Alza yang melakukan kesalahan trafik di persimpangan lampu isyarat Kompleks Pentadbiran Daerah Rembau, di Jalan Seremban-Tampin, di sini.

Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Hazri Mohamad berkata, pihaknya mengesan satu video tular pada Facebook Komuniti Setempat Rembau Macam-Macam Ado sekitar pukul 8.30 pagi tadi.

Menurutnya, dalam video tular itu, kenderaan MPV berkenaan datang dari arah Seremban menghala ke Tampin.

“Sebaik sampai di tempat kejadian, kenderaan tersebut telah memotong sebuah kenderaan di garisan berkembar dan seterusnya bergerak dalam keadaan lampu isyarat masih merah.

“Bahagian siasatan Dan penguatkuasaan trafik IPD Rembau telah membuka satu kertas siasatan di bawah Kaedah 17 LN 167/59 dan siasatan lanjut masih dijalankan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Hazri berkata, setakat ini, pemandu yang menularkan video berkenaan telah diambil keterangan dan usaha mengesan pemandu Perodua Alza itu sedang dijalankan.

Terdahulu, tular di media sosial video berdurasi seminit sebuah kenderaan Perodua Alza memandu secara melulu serta melakukan kesalahan trafik.

Lebih mengejutkan, penumpang hadapan iaitu seorang wanita telah membuka tingkap dan mengeluarkan perkataan tidak wajar yang ditujukan kepada pemandu yang menularkan video berkenaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here